Aperitiv briose cu sunca si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2020 | 14119 vizualizari

 

Bune reci sau calde, de luat la pachet, de servit in orice moment al zilei! Se fac atat de simplu, incant este o joaca prepararea acestor briose. Merg foarte bine chiar si pe un platou cu gustari, trebuie doar sa le taiati felii! Poate le incercati si voi, cand nu doriti sa pregatiti ceva complicat!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 60 ml ulei
  • 250 gr iaurt
  • 9 linguri faina
  • 150 gr cascaval
  • 200 gr sunca
  • 5 linguri boabe de porumb
  • 2-3 crengute patrunjel verde (sau mai mult daca aveti)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa praf de copt
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu sunca si cascaval:

Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu putina sare. Adaugati uleiul, apoi iaurtul. Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt, le incorporati bine. Adaugati patrunjelul, cascavalul, sunca si le amestecati cu o lingura/paleta. La final adaugati si boabele de porumb. Pregatiti niste forme de briose sau o tava cu hartiute. Puneti compozitie in ele, dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Incingeti cuptorul, la 180 de grade. Introduceti briosele, pentru 30-35 de minute, pana au o culoare aurie. Faceti testul cu  scobitoarea (aveti grija, daca nimeriti cascaval, o sa vi se para necoapte) si cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati sa se racoreasca putin, apoi pot fi servite. Merg foarte bine cu o cana de lapte, iaurt sau chiar cu o rosie taiata si presarata cu putina sare. Pofta buna! Din aceasta cantitate mi-au iesit 11 briose mai mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

12.11.2020, 21:36

frumoase briose ai facut

Panacris 1

13.11.2020, 10:17

Tare bune!

Rocsi 1

16.11.2020, 19:43

Multumesc mult tuturor!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crostini cu ciuperci